Az internet varázsa - Mercusys termékekkel!

AnonimInc.

23 E megtekintés3

  Tudom, a network videók nem olyan érdekesek, de ez szerintem kifejezetten érdekes lett :)
  ➤További infók a termékekről: www.mercusys.com/hu/
  mercusyshungary
  ➤Csatlakozz a csatornához! - hugets.info/like/U0uwQq5EahvITay2vpxaHQ.htmljoin
  ➤Tetszik a pólóm? VEDD MEG ITT: bit.ly/anoniminc
  ➤Weboldal: anoniminc.hu/
  ➤Twitch csatornám: www.twitch.tv/anonimgamer
  ➤Instagramom: anoniminc
  ➤Discord: discord.io/anoniminc
  ➤Másik csatornám: hugets.info/like/fD1YRzwAcRcT3qHI2Mvh7A.html
  ➤Felvevő eszköz(ök): Panasonic Lumix G90
  ➤Vágó szoftver: Final Cut Pro X

  Közzététel: 10 napja

  Megjegyzés

  1. András A

   Egyszer elmagyarázhatnád miért is jobb a modem mód saját routerrel. Szerintem sokan azzal sincsenek tisztában mi az

  2. GamerDanyツ

   Jó lett

  3. Barath Andras

   Helló. Egy kis észrevétel, helyesbítés. Márpedig várhatunk csodát a Mercusys ME30 AC1200 terméktől "IS". Mert van benne AP mód. A routerből LAN csatlakozón kapja a jelet (ami így a kábel hosszától függően, veszteségmentes), és úgy sugározza a WIFI jelet. Mint egy hagyományos Acess Point. Botladozunk a LAN kábelben a lakásban, ez igaz. De így ugyanazt tudja mint az AV 1000-es.

  4. Sandor Gelencser

   Én nagyjából 2 éve használok PowerLine megoldást, igaz nem ezt, hanem egy TP-Link TL-PA7010P KIT-et, aminek nincs antennája, de van integrált aljzat, így nem veszítek vele konnektort se. A termékre azért volt szükség, mert az Internet kábel (VDSL) az alsó szinten van behúzva a házba, az asztali számítógépem pedig az emeleten van, ráadásul a ház másik felén, így tényleges kábellel gyakorlatolag kivitelezhetetlen lett volna megoldani. Eleinte aggódtam, hogy működni fog-e, ha egy teljesen külön körön, más szinten lévő konnektorba dugom az egyik eszközt, mint a másikat, de próba szerencse alapon kipróbáltam. Hozzáteszem, hogy az én "hálózatom" jócskán túl van méretezve, hiszen maga a PowerLine is "Gigabites", illetve itt az emeleten is egy 2m-es kábellel van rákötve egy TP-link AC1750-es Routerre (előző lakhelyemen DIGI 1000-es netem volt), viszont jelenlegi lakóhelyemen sajnos csak egy 30mbit-es Invitel VDSL van, aminél értelemszerűen semmilyen sebesség csökkenést vagy ping emelkedést nem tapasztaltam a rendszer miatt. Az mondjuk esélyes, hogy ha 1000-es netem lenne, akkor már tapasztalnék sebesség csökkenést, de WIFI jel nem jön fel az emeletre és az is sokkal lasabb lenne, mint ez a megoldás, így max egy 10-15méteres kábellel tudnám kiváltani, az meg csak akkor történne meg, ha 1000-es netemből jelentőset levenne a Powerline, bár ezt egyelőre nem tudom tesztelni. Érdemes lehet rákeresni az interneten efféle tesztekre, biztos található szép számmal.

  5. Laszlo Szabo

   Tp link eset vette 13k ért és egy nagyobb házba igazából szart sem ért ez még jóformán ha felét ki hozzák .....

  6. Norbert L

   Egy speedtest vagy in-game ping elfért volna. Gondolom rosszak lettek a tesztek, és nem engedtek negatívat mondani :(

  7. egyelőre semmi

   Azt a kis wifi sticket tudom ajánlani, csak ne próbálj meg vele letölteni semmit. Ha megpróbálsz vele letölteni valamit, akkor szépen elkezd ledobálni a wifiről, meg gyakorlatilag használhatatlanná válik az egész lakásban lelassítja a wifit.

  8. Bence Berta

   Nekem van ijen elosztóm és nagyon jó.:)

  9. Viktor Varga

   Balázs két kérdés merült fel bennem. Egy “fali kabel” en keresztül küldő cuccnak minek antenna, a másik amennyiben 2 fázis van a lakásodban (általában már 3 szokott lenni) a “fali kábelek “ meg csak nem is találkoznak egymással, akkor mégis hogy küld jeleket a kábelen a vevő egységnek? Van egy érzésem hogy ez egy sima rage extender kábeles kivezetéssel.

   1. Sandor Gelencser

    Rossz érzésed van. Azért van antennája, hogy az átvitt jelet ne csak vezetékesen, hanem WiFi-n is szórja, ha szükség van rá, nekem olyan PowerLine-om van, amin nincs antenna, mert nem kellett Wifi, és tökéletesen működik.

  10. THEBALAZS

   Mercurys AC 1900-am van, szóval azt tudom ajánlani mindenkinek én is😁

  11. HyperX

   *UPC Medabox vs Router? Melyik a jobb?*

  12. Martin Ruip Norbert

   A router setup felülete csak engem emlékeztet a TP-link-ére?

  13. Tibor Kohuth

   A Mercusys MW305R Wireless N van nekem, azt viszem ki mikor a teraszon levegőzök hogy közbe kint is legyen wifim, wifi bridge-el csatlakozik a fő routerre, és powerbankról működtetem. Van szerencsére hozzá passzoló usb kábelem

  14. Peti

   8:51 Zsebrouter

  15. Sárkány Harcos

   Remélem lesz Xiaomi Redmi Note 10 pro teszt!

  16. bmakszim

   Teleshop a 21. században. :)

  17. Turza Tamás

   Az a 300mb/s -es wifi routerem van. A Wifi bridge funkció fagy, nem működik. Amúgy jó cucc. Stabil

  18. Zoltán G.

   Nocsak, nem százezer a router.

  19. Zoltán G.

   Na ezt is megéltem, reklámvideót szakít meg a reklám. Csak ez a szuper ájoesz rendszer olyan, hogy csak ilyen béna reklámblokkoló van benne. Amikor jönne a reklám, megjelenik egy gomb, hogy “reklám átugrása”. A rossz gané fagyós androidon meg olyan a reklámblokkoló, hogy észre se veszem a reklámokat, mintha nem is lenne benne. Hun Honcraft úr vélemény?

  20. Péter Somfalvi

   Szia! Én a továbbiakban szívesen vennék tőled egy tesztet, az új szabványú routerekről, bele értve ezeket a Mercusys AX 1800 és társairól. Hasonszőrű gyártók termékei vs AX1800 pl. Abból az okból, hogy sokan most szeretnének válltani gyorsabb ,erősebb eszközre. Hasznos tematika lenne. Célba venni a költséghatékony AX szabványú termékeket. :)

  21. A Nagy Semmi

   Sok olyan Mercusys routereket láttam egy szlovák alza raktàrnál

  22. B Tomi

   Balázs úgy érti,hogy ugyanazon a kismegszakítón! Ha két külön kismegszakítón van. Nem Működik!(Powerline adapter) Szereltem párat, tudom.

  23. Ati Radeon

   Az utca végén ami már völgyben van, egy elég nagy házban dolgozik egy mw302r router. Az csak két antennás, de még 100 méterre is belehet fogni a jelét. Nekem meg most van egy 306r félretéve, amit átjátszásra, bridelésre használok és csak egy mókolt usb kábel kell neki és elmegy órákat egy kis 2600as akkupakkról is mert csak 5volt kell neki. Szóval ja, azokra a kis routerekre jobb lett volna pl egy mikrousb. Nem mondom hogy ezek csúcstermékek, de amik eddig megfordultak nálam azok igen jó ár/érték arányban vannak. Nemrég egy raspberry piből csináltam okosroutert havernak, ahhoz pont egy olyan 5portos switchet meg az ac650 usb adaptert hozta kiegészítőknek. Fontos hogy az adapter bár dualband, de nem szimultán, szóval egyszerre csak egy wifi tartományban dolgozik. A vétele/jelerőssége egész jó de nem egy sebességbajnok, meg csak usb2.0. A switch viszont nagyon szépen dolgozik és végre egy oldalra tették a táp és lan csatlakozókat.

  24. beni channel

   Nekünk az a fekete 6 antennás routerünk van és nagyon nagyon jó

  25. Zoltán Szabó

   Azért legalább egy powerline adatátviteli sebesség mérés beleférhetett volna....

  26. srobiz

   Üdv. 1 kérdés. Az 1 áramkörön konkrétan mit jelent? Példa kedvéért a lakásban több biztosíték van, viszont a villanyórától 1 kábel jön be. Egy körön kell lennie, vagy a villanyórán belül mindegy?

   1. HUN Mikeee

    Egy körön belül

  27. Black Wolf

   Lehet, hogy én fogtam ki rossz példányt, de volt birtokomban (mai napig meg van) a videóban látható usb-s wifi jel vevő (ebből is az, amelyik nem rendelkezik a hosszú antennával) és bármivel próbálkoztam, csak 150 mb/s sebességre volt képes. Próbáltam usb 3.0-ba bedugni, usb 2.0-ba bedugni, a mercusys oldalán levő összes hozzájáró drivert kipróbáltam (több féle driver is járt a termékhez, attól függően, hogy usb 3 vagy 2-ben használod) (driver nélkül is működött, de szintén 150 mb/s-es sebeséggel). Lényegében mindent kipróbáltam, de sehogy nem tudtam elérni a 300 mb/s-es sebességet. (Több számítógépben is ki volt próbálva. Ugyarra a végeredményre jutottam).

  28. Soma Samtab

   Mindig aggódok, hogy ahová éppen megyek, ott lesz-e router! Ez szörnyű érzés! Folyton rettegek! (9:00)

   1. Ahha30

    Azért amúgy nevetséges, hogy mobilon lévő korlátlan net világában néhány ember hogy remeg a wifiért :-D És jelen esetben nem azért, mert nincs rá gempa :-D

  29. Paja HD

   Nekem van a mercursys antennás usb wifi fogó,ès baromi jó,nagyon erős,laptopon használom,olyan wifiket is meglát,amit az s10+ telóm nem.Amièrt vettem,azt kufogástalanul hozza👍

  30. Máté Gábor

   Kedves Anoniminc Balázs! Ez így elég vacak tesztelés volt. Hálózati adapter ping és/vagy sebességteszt? Routerek milyen portokkal bírnak? Ja, hogy egyre se bírnak 4 lan portot rakni és még a legdrágábbra sem tudnak usb-t? Az usb adaptert meg könnyű tesztelni: Mérsz egy speedtest-et a beépített adapterrel, rádugod ezt a külsőt, a hálózati adaptereknél letíltod a belsőt és mehet újra a speedtest. Nincs ennél jobb.

  31. Botond Kolozsvári

   Most retekszar a netem úgyhogy nyertél nekik egy vásárlót😁

  32. Máté Lakatos

   Na erről hamarabb is hallhattam volna mert konkrétan van 10 méter kábel az egyik szobából a másik szobába.

   1. Tibor András Kovács

    Van egy rakat megoldás, de a szolgáltatók nem erőltetik, csak az erősebb routert:(

  33. Márton Katona

   Én személy szerint 1-2 hónapja vettem egy Mercusys AC12G gigabites LAN/WAN routert, és hát 8000 HUF-ért. :D Minden fillért megért :)

  34. Ákos Balog

   Miközben Balázs mondja, hogy a 300mbps-nél már komolyabb wifire lenne szükségünk, én gondolkozom, hogy itt a falunkba éjszaka van 50mbps-es sebesség (mert ugye akkor nem használja szinte senki), nappal meg nagyon jó esetben 5-10mbps, de legtöbbször 1-3mbps a sebesség.🤧😭

  35. Ádám Horváth

   Én évek óta használok powerline adaptert,nagyon nagyot esik a letöltési sebesség sajnos. Mondjuk szerintem ez függ attól is mekkora házban használod és ott milyen a ház vezetékezése(én nagy házban használom).

   1. Sandor Gelencser

    Mekkoráról mekkorára esik (Tehát milyen a neted és mennyit hoz a PW?) és milyen Powerline adaptert használsz?

   2. Tibor András Kovács

    És hogy milyen fogyasztók vannak a hálózaton, stb stb... De ha az emeleten van egy PS, vagy Streamelős TV, akkor lehet egy alacsonyabb sebességű, de stabilabb kapcsolatot választanék.

  36. H L

   Bár lehet Balázs úgy gondolta, hogy ez nem vág közvetlenül a videó témájába azért szerintem illett volna megemlíteni, hogy az a powerline nem feltétlenül fogja egy vezetékes kapcsolat sebességét hozni. Ahogy a wifinél úgy itt is (csak más okokból) számítanak a lakás adottságai. A vezetékek állapota, átmegy-e kismegszakítón a jel, nagyfogyasztók (mikró, mosógép) működése. Elosztóba se célszerű dugni, stb.. Így egy enyhe teleshop jellege volt a dolognak. Persze mondhatjuk, hogy akit érdekel nézzen utána csak lehet jobb lenne megelőzni a csalódást.

   1. Tibor András Kovács

    Én arra használnám, hogy ha messze van az a szoba, ahol mondjuk Netflixet néznék TV-n, akkor tolnék egy lassú, de stabil powerline-t. Igen, egy csomó szar dolog beleszólhat a teljesítménybe, csak úgy mint a wifinél.

  37. Dániel Horváth

   Nekem egy tenda wifi adapterem van kb 1-2 hónapja és kiváloan teszi a dolgát.

  38. Tasii

   R. I. P. Freddy

  39. Didiluck

   Telekom is ilyet dobál az emberhez, nekem is van, tök jó cucc

  40. Silló Zénó

   Én pont egy két hónapja vettem meg az Ac1900-as routert, én nagyon meg vagyok vele elégedve. Szerintem 10k-ért nagyon megéri

  41. Bence Juhász

   5:40 ha ezt OTG-n át rádugom a telefonra akkor lesz netem bárholM

   1. Bence Juhász

    Bocsi a végét elrontottam

  42. GyurMa Gyuri

   Emeletes házban működhet az AV1000?

   1. GyurMa Gyuri

    @Beni köszi

   2. Beni

    Igen. Bár nem értem hogyan fogalmazhatódott benned meg ez a kérdés......legalább is ha van nálatok bevezetett internet.

  43. maxrobi94

   Hali. Ez most egy nagyon felszínes videó lett sajnos. Igazán belemehettél volna az eszközök egyedi tulajdonságaiba. Gondolok itt arra, hogy a power line eszközöknél mennyire változik a ping. Vagy, hogy az USB-s wifi stick milyen távolságban tud még megfelelő (filmre, játékra, netezésre) alkalmas jelet fogni. A nagyobb routerek beállításairól nem is beszélni. Már sok videót láttam tőled és a léc ennél jóval magasabban van. Ez max egy gyenge reklám filmje lesz a cégnek.

   1. Sandor Gelencser

    Elég egyértelmű, hogy ez nem Teszt, hanem "Termékbemutató" videó lett.

  44. Benke Gábor

   Cisco ilyen : jó Mercusys ilyen : rósz

  45. Katona Vok

   LOL én sztem venni fogok ilyet

  46. Magyar Linux Tutorials

   hé Balázs nem csak optikai és koax van hanem dsl

  47. Richárd Földi

   Kár hogy nincs valami Balázsos akciós kód!

  48. Lackoniusz

   Melyiket ajánlanád ha egyszerűen nincs erős netem de ott ülök a wifi mellet (laptopról van szó vezeték nélküli internettel)

  49. Logan MacGyver

   Kb egy éve megy nálam a powerline, kicsit zavarja a CB rádiómat de stabil van 60 megabitem (max 150-200 megabitet láttam de nem méregetem) ami a korábbi internetkapcsolatomhoz képest jobb

  50. Tomi Buszos

   Ez vajon (.a konektoros) működik panelben is? Ott egy lakáson belül több kör van,mind külön biztosítékkal. Ott is működik?

   1. Tomi Buszos

    @László Mintál kint egy nagy biztosíték van, bent 4 . Akkor is 1 kör?

   2. László Mintál

    @Tomi Buszos A villany óra mellett. Ahány megszakító van, annyi fázis. Amúgy panelban szerintem csak egy.

   3. Tomi Buszos

    @László Mintál köszi a választ. Azt hol tudom ellenőrizni?

   4. László Mintál

    Ha csak egy fázis van akkor igen.

  51. Martin Farkas

   Na pont most szar a netem (megint), úgyhogy veszek is egy fasza routert. Ja, hogy az internetszolgáltatónál szar a net. U.i.: Köszi znet

   1. Viktor Varga

    Jelentsd be hogy szar a net 3-4.alkalommal hivatkozhatsz erre és felmondhatod husegidon belül a szerződést. Nem csak neked vannak kotelessegeid😄

   2. Tibor András Kovács

    Znet? Ott van még micrós net:)

  52. András Ladányi

   Lesz ubikUti router teszt?

   1. maxrobi94

    Annak én is örülnék. De van amelyikhez nem árt egy minimális linux tudás. Az elmondása szerint nem annyira mozog otthon ebben a hálózati világban, így kétlem hogy lenne.

  53. Sch Feri

   Sziasztok! Akkor ha a nagy szobában gyenge a wifijel ( router odébb van) de van ott asztali számítógép és ott szeretnék erősebb wifit akkor milyen/melyik eszköz a legjobb? Köszi

   1. Sch Feri

    @maxrobi94 ?😀

   2. Sch Feri

    A routert hagynám a kis szobában. A nagy szobában van asztali gép vezetékes nettel. A gépbe lehet vmi antennát vagy vmit tenni, hogy ott is legyen erős wifi? ( Úgymond a gépből.😀) A router jó csak panel lakás és van pár fal... Asus AC66U B1,

   3. Tibor András Kovács

    Ha lassú neted van, akkor egy jó antenna segíthet a pc-den. Ha gyors neted van, akkor jó routerbe is jó beruházni. Érdemes beállítani 5 GHz-es hálózatot PC-hez, az gyorsabb.

   4. maxrobi94

    Szia. A router helyére akarsz másikat vagy a gépedbe valami wifi antennát?

  54. Zoltan Vida

   Nekem ez teljesen új. Maga a technológia.

  55. Milán Marton

   Btw lesz Amd Radeon RX 6900 XT teszt?

  56. BlueCreeper _

   7:38 When Varga Balász leaks his IP

   1. Csongor Szabo

    az egy belso ip

  57. elektronik csapat

   Balázs! Amit mondtál hogy a konektorból jön az internet, az egy hülyeség szerintem. Mivel a konnektorban 230V van az internet kábel pedig 0,1V alatt van, ezáltal ez úgy ahogy mondtad hülyeség.

   1. AnonimInc.

    Literálisan a ház falaiban futó áramot szállító vezetékben megy az internet ezzel az eszközzel. Ha hülyeségnek tartod, ha nem, ez történik.

  58. Gergő

   A boltban az elado lebeszelt a routerukrol. Volt vele egy kis melo de teljesen jol működik.

  59. Méri Tamás

   A vége kellemetlen és nagyon nem oda való. Illetve az USB jelerősítővel azért nem vagy megelégedve mert személy szerint te nem tudod használni. Szerintem ez nem a termék hibája. Valamivel akkor nem elégedett az ember ha nem jó vagy nem azt kapta amit a termék ígért. A kritika megfogalmazására kéne még egy kis időt szánni nagyon összedobott volt kb csak mennyen ki kategória.

   1. Zoltán G.

    @AnonimInc. Viccesnek vicces volt, csak sokra nem mentünk vele. Én inkább maradok az Asus routereknél, azokat legalább ismerem. Ezekből nem sokat tudtunk meg. Amúgy értem, hogy nem akarsz árat mondani, de ha mondasz dátumot, akkor nem gáz, ha kimondod az aktuális árat. Mindegy ráguglizok. Biztos ez is százezer.

   2. maxrobi94

    Egyet értek veled. A laptopokon gond nélkül le lehet tiltani a gyári wifit és a helyére beállítani bármi más USB-s antennát. Millió egy alkalommal csináltam már. Ha ez meg van, már tesztelhető is a dolog.

   3. AnonimInc.

    Mit szerettél volna hallani? Illetve a “nem megelégedett” rész vicces akart lenni, de a poénkodás nem való mindenkinek. Remélem más azért értékelte.

  60. David Biro

   5 percet vártam hogy betöltsön a videó...

   1. Geisz Áron

    @MRZsiir gec 200iq

   2. MRZsiir

    Akkor a video pont neked szol :)

   3. Geisz Áron

    be ne szarj

   4. r2d2 a startrekből

    Úristen remélem nem esett bajod az 5 perctől

  61. Szilárd Horváth

   Nekem tetszettek a rajzok vagy ábrák, mert így jobban megértettem, hogy mi van

  62. kokusz pro

   Nekunk a fehér ruterunk van

  63. Tibor András Kovács

   Pár éve már én is ilyen USB-s Wifit használok PC-hez, 5Ghz-en (TP-link). A 20-30 közötti pingem megvan CS-ben. A konektoros megoldással régen szemezek, de a tesztek szerint lakásban nem olyan jó, inkább nagyobb házakban lehet szuperül kihasználni, de figyelni kell arra milyen nagy fogyasztók vannak rákapcsolva arra a hálózatra, amire ezt a kütyüt használnád. Kár, hogy erről itthon nincs normális teszt. Speedzonos srácok csináltak egy giga fos TP-linkes eszköz tesztet. Balázs, lenne kedved ebbe belemélyülni? Ez itthon nem egy méltatlanul alul értékelt téma sztm. Mindent giga nagy, batár routerrel oldunk meg.

  64. Sipos Zsolt Márk

   Nekem 1gb/s mos netem van

   1. Tibor András Kovács

    Zsolti, és milyen pucér csajos naptár van a garázsban?

   2. r2d2 a startrekből

    @Dániel Balogh besült a flex

   3. r2d2 a startrekből

    Csak mondom hogy az nem gigabyte hanem gigabit tehát 100 MB igazából

   4. Dániel Balogh

    Pont nem érdekel senkit😃

  65. Dávid-Márk Kertész

   Jól rajzolsz!!! Menő az animáció

  66. Zsombor Szabó

   A powerline-os termék használatakor van veszteség a ping-ben?

  67. ITzDias

   Nekem a 300 mb/s-es router van és örülök ha eléri a 40mb/s-t (Etherneten se jobb)

   1. Zoltan Papp

    Wifi hálózaton belül 300Mbps. Ezeknél 98%-ban a WAN port (ami a "bejövő" port) maximum 100Mbpsre képes.. Jobb eset, amikor legalább a többi lan port valóban 300-as, nem ugyanúgy 100-as és csak a wifi tudja a gyorsabb elméleti sebességet (így legalább hálón belül tényleg elérhető lenne a gyors adatkuldes). És ennek ellenére a 300Mbpsel reklámozzák, a 100-as jelzőt meg apró betűvel elrejtik, vagy meg sem található a dobozon. Mintha más esetben a GVH megtévesztésért osztogatna bírságot, itt egy egész iparág végzi ezt és elnézik.. Amúgy biztosan gyakori, hogy 300Mbpsel küldözgetne valaki wifi hálón belül egyik eszközről a másikra adatot (ami csak elméleti sebesség, a gyenge hardver alkalmatlan rá ezeknél). Innentől kezdve mindegy, hogy mekkora sebességű az előfizetés, a wifi már jelentős korlát. Ezen felül a nem megfelelő kábel használata is azonnal lekorlátozhat Gigabitről 100Mbitre azon a ponton, ahol beszerelésre került a rendszerbe. Gigabithez budget opció az cat5e utp, de inkább a 6 kábel. "Szerencsédre" nálad nem tapasztalható negatívum vele, mert a bejövő internet sebesség nem éri el a 100Mbpst. Ha felette lenne, a routerrel 90-98Mbps sebességet tudnál maximum nézni speedtesten..

  68. Tamás Ferencz

   Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok

   1. Adrian Butcher

    KOSZONOM!

  69. Várnai Máté

   Mindegy mit csinálok az én netem mindig is rossz lesz.

  70. Wolfi Robi

   Jól jönne

  71. Dávid-Márk Kertész

   Ruter ruter és még több ruter

  72. Redscream 56

   Melyik márka a legjobb szerinted ha 1650 4gb ról van szó?

   1. XxMarkopoloxX :D

    @Zsombor Varga Inkább rog

   2. Zsombor Varga

    @Redscream 56 Asus ROG vagy MSI

   3. XxMarkopoloxX :D

    @Várnai Máté Nemigaz Az asus rog strix gtx 1650, a legjobb valasztas

   4. Várnai Máté

    Mindegy mert mindegyik ugyan azt a teljesítményt tudja.

  73. Ipszilon Kone

   Már nézem is